mandag 4. juli 2011
Pepperrot, Armoracia rusticana
Pepperrot kan spre seg veldig så plant den i et stort kar som du tar bunnen ut av.
Bladene av pepperrot plukkes om våren og tidlig på sommeren. De kan brukes i salater. Roten kan brukes til tidlig på høsten. Smaken blir kraftigere utover året. Roten brukes frisk. Den mister all smak dersom den kokes, så server den alltid kald.
Pepperroten kan fryses slik den er. Enten revet eller hel (da rives de mens de enda er frossen).
Riv pepperrot og bland med rømme. Blir bare bedre ved å stå litt.
Skrell en pepperrot og miks den til "riskorn" i en foodprocessor. Server til salater og til annen mat.
Smak gjerne pepperrotkornene med litt karri, noen rosiner, en klype havsalt.
Tre pepperrotdressinger:
1. Skrell og riv en bit pepperrot fint.
Bland med 2 dl youghurt, 2 ss rosiner, 2 ts karri og en liten klype salt
2. Bland 2 hakket tomater, 2 tørkede hakket aprikoser, en klype salt og en fint revet bit av en pepperrot som er skrelt.
3. Skrell og riv en bit pepperrot fint. Bland med 1 dl olivenolje, 1/2 presset sitron, 1 ts balsamicoeddik og en klype salt.
Disse dressingene serveres med plukksalat og revne rotgrønnsaker.
Bruk av pepperot skal ikke overdrives dersom en har problemer med nyrene eller ved graviditet.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar